Tentoonstelling  I  Exhibition

 
Poster by Kristiāna Marija Sproģe
 
LOVE=LOVE

De tentoonstelling Love=Love zal draaien om een fictieve afterparty met beeldende werken en (muziek) performances; de titel refereert aan het gelijknamige schilderij van Tom van Veen.

De thematiek van de tentoonstelling bouwt voort op de sporen van de mens, met aan de ene kant de collectieve blik naar de natuur en in onze omgeving; de maakbare wereld die op zijn einde is. Zoals filosoof en antropoloog Bruno Latour in zijn boek 'Face à Gaïa' (8 lezingen over een nieuw klimaatregime) vertelt over het statische landschap, dat vloeibaar is geworden in de laatste paar jaar. We zijn niet langer een klein wezen in een overweldigende sublieme natuur, maar de reus wie het verplettert. Een entiteit die schijnbaar zo duurzaam lijkt, blijkt kwetsbaar te zijn. Een gevoel van verval. Deze donkere kant wordt belichaamd in de figuren in het werk van Vincent van de Waal: "Ze zijn anoniem maar die vlezige koppen lopen over van pijn en emotie.”

Aan de andere kant toont de tentoonstelling een bepaald soort collectieve schoonheid, uitgedrukt in stoffelijkheid binnen de schilderijen van Tom van Veen, de teksten van Eva Oomen en de gedeelde ritualiteit in de performance van Sjahrzad Khodadadeh. De sociale interactie tussen hedendaagse tekens laat een andere kant zien, meer een van grotere gemeenschap. Waar iedereen geliefd is en geliefd wordt.
Hiermee willen de kunstenaars niet alleen het onheilspellende uitdrukken maar ook de interactie en mogelijkheden van een gemeenschap laten zien. Gedeelde rituelen wie juist verbindend of verhalend werken zoals ook het optreden van HVNLY.
De tentoonstelling werkt als een trip, waarin zowel schoonheid en lelijkheid zich voortdurend afwisselen, een fictieve afterparty met een veelvoud aan keerzijden en ervaringen die je er weer bovenop helpen.
 
 
Hvnly
Eva Oomen
Sjahrzad Khodadadeh
Tom van Veen
Vincent van de Waal


Opening: Friday 6 May 19:00

 
Open: 12 until 21 May
Thursdays, Fridays & Saturdays 14:00-18:00
 
 
De Apotheek Tolhuis
Buiksloterweg 7A
1031 CC Amsterdam Noord
(achterzijde gebouw/backside building)

Instagram:
@kunstplatformdeapotheek